RENY KRAMER
Ik ben in 1963 in Joure geboren en opgegroeid in Friesland. Van 1989 tot 1994 studeerde ik aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva, Groningen. Sinds 2006 woon ik in Zuidhorn (Groningen). Hier heb ik ook mijn atelier.

INSPIRATIE
Mijn inspiratie put ik uit alles wat leeft en vergankelijk is. Het kwetsbare verbeelden en het ontastbare zichtbaar maken is mijn drijfveer. De mens in al zijn facetten is hierbij een belangrijke bron. Bij het visualiseren van mensen zijn emoties en de daaruit voortvloeiende houdingen en gezichtsuitdrukkingen terugkerende thema’s.

Daarnaast vormt het landschap de zee en het universum een dankbare bron van inspiratie.

WERKWIJZE
Vanuit portret- en modelstudies, foto’s en visualisaties, kom ik al schetsend tot een opzet voor een schilderij of een beeld. Deze heeft vaak een fictief personage als onderwerp. Al doende laat ik dit personage groeien en ontstaat er een persoonlijkheid. Een persoonlijkheid waarvan het beeld niet alleen door houding en vorm bepaald wordt, maar vooral door een gemoedstoestand.

Bij mijn schilderijen bouw ik de verfhuid laag over laag op en haal deze gedeeltelijk weer weg. Tijdens het schilderen gebruik ik penseel, paletmes en vinger. Mijn beelden krijgen al knedend hun vorm. Zo werk ik laag voor laag naar het eindproduct. 

MATERIAAL
Mijn schilderijen leg ik vast op paneel. Hierbij gebruik ik acryl- en olieverf. Soms verwerk ik vloeipapier, zijde of draad in een schilderij. Mijn personages beeld ik ook uit in houtvezel- en keramieksculpturen. Hierbij probeer ik een zo open mogelijke structuur van de huid te realiseren.

 

 

Adres: Boslaan 9, 9801 HD Zuidhorn

E-mail: info@rarkramer.nl